GEBOREN ENTERTAINER

Guus Bok staat als artiest bekend om zijn showmanschap, muzikaliteit en enthousiasme. Hij maakt aanstekelijke, maar ook ontroerende Nederlandstalige Popmuziek, met een moderne sound.

Guus Bok wordt op 2 augustus geboren in Ridderkerk. Eén broer gaat hem voor, twee zouden volgen. Van de vier jongens is Guus de enige met buitengewone interesse in muziek. Bij gebrek aan een drumstel slaat hij als kleine jongen hartstochtelijk met pollepels op potten en pannen. Als hij op de middelbare school geregeld achter een echt drumstel kruipt en enthousiast meezingt, vraagt zijn muziekleraar om zijn drumsticks neer te leggen. ‘Jij gaat zingen’, spreekt hij Guus vastberaden toe. Niet veel later vertolkt Guus de hoofdrol in de musicals ‘Joseph’ en ‘Hair’ ter afsluiting van zijn schooltijd.

Tijdens zijn opleiding Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam speelt Guus in diverse musicals en schrijft, organiseert en regisseert hij kindervoorstellingen. Na een avontuur bij het televisieprogramma ‘Op Zoek Naar Joseph’ waarin hij het ver schopt, auditeert Guus voor de muziektheater academie van het conservatorium Codarts Rotterdam. Tijdens en na deze opleiding speelt hij als zanger/acteur in musicals als ‘Soldaat van Oranje’, ‘Home Again’ en ‘Kiss me Kate’. Maar hoe leuk hij musicals ook vindt, op een poppodium staan is zijn echte droom.

Guus reageert in 2013 op een oproep van Rico Hop, die een zanger zoekt voor zijn teksten. Guus en Rico, beide in Ridderkerk geboren, vormen vanaf dag 1 een sterk team: samen schrijven ze liedjes, verzinnen ze originele concepten voor videoclips, verzorgen ze de producties en behelzen ze de gehele organisatie. Rico is tegenwoordig nog steeds het vaste aanspreekpunt voor boekingen. Liedjes schrijft Guus met zowel Rico als andere songwriters, waaronder Willem de Booij.

In korte tijd haalt Guus de landelijke radio en televisie met zijn catchy liedjes en videoclips van o.a. ‘Nadien’, ‘Op Het Strand’ en het mooie ‘Hou Je Nog Van Mij’. In het voetbalseizoen 2016/2017 is de Guus Bok Liveband de vaste huisband van het televisieprogramma ‘De Eretribune’ van Fox Sports NL. Guus Bok is met zijn band een welgeziene gast op festivals en feesten, en zijn muziek vind stevast de weg naar zijn trouwe fans en de media.

PRESSKIT & RIDER

Bekijk hier de presskit van Guus Bok. Voor als je hem hebt geboekt of wil gaan boeken voor je evenement. Zowel bruikbaar bij solo als liveband boekingen. Naast enkele persfoto’s vind je hier het Stageplan & de Rider voor de technici. In onze rider vindt u geen over-the-top-vragen, zoals een kom zonder bruine M&M's, of een kleedkamer met artistieke flair, maar gewoon normale wensen die passen bij een goede organisatie.